Bremen

 • Bremen is een stad om lekker actief bezig te zijn. Natuurlijk biedt Bremenvolop mogelijkheden om te fietsen, wandelen of paard te rijden midden in de natuur. Wil je nog actiever bezig zijn, dan ben je welkom op één van de vele sportcentra. Er is een grote keuze aan zwembaden, tennisbanen en golfbanen. Daarnaast kun je in Bremen zelf het hele jaar door klimmen, skiën en schaatsen!

 • Bremen is een stad die rijk is aan cultuuren er zijn enkele hele bijzondere bezienswaardigheden te vinden in deze mooie stad. De vele bezienswaardigheden en monumenten zorgen voor een sfeervol geheel. Mooie bezienswaardigheden zoals de vele oude kerken maken Bremen tot een unieke citytrip.

  Bekijk bijvoorbeeld het Gildehuis van Bremen op de markt van Bremen. Ook vind je daar de bekende Bremer stadsmuzikanten. Het oude stadsdeel Schoor

  ...
 • Mexicaans eten doe je in de Bolero te Bremen. 

  Al 20 jaar bestaat het succesvolle en populaire mexicaanse restaurant Bolero. Het restaurant straalt enthousiasme en liefde uit voor de gasten van alle leeftijden. Je kunt er verfijnde cocktails drinken en genieten van de mexicaanse-mediterrane keuken. Een bezoek aan de Bolero is als een bezoek aan een tweede woonkamer. In het typische restaurant Bolero hangt een uitstekende sfeer, je kunt er praten, lachen en natuurlijk is het eten heerlijk.

 • De Böttcherstrasse te Bremen werd gebouwd in de jaren twintig van de vorige eeuw. Deze fascinerende 110 meter lange straat staat vol met prachtige authentieke huizen, winkels, restaurants en musea.

  De naam Böttcherstrasse is afgeleid van de kuipers (botermakers) die vroeger woonden en werkten in de straat. Vandaag de dag is het kleine straatje de thuisbasis van kunstenaars en ambachtelijke winkels en ateliers.

  Aan het begin van de 20e eeuw werd de straat opgekocht. Het was destijds een gebied met veel vervallen huizen. De straat werd in het geheel herbouwd en dit resulteertde in een uitzonderlijke creatie van architectonische pracht. Met de hulp van architecten Bernhard Hoetger , Eduard Schotland en Alfred Runge werd de straat een hoogtepunt van de stad Bremen. De straat is een een mengsel van

  ...
 • Bremen

  Bremen is een stad van contrasten! De stad bruist door haar vele facetten van cultuur en de bijzondere architectuur van de stad. Als u graag op pad gaat en veel wandelt dan zult u genieten van een bezoek aan Bremen. Bremen is een plaats die bij uitstek geschikt is om even tot rust te komen. Bemen is een stad om te bezichtigen en om u heen te kijken.

  De stad Bremen is een Hanzestad in het noordwesten van Duitsland. Het is een commerciële en industriële stad met een belangrijke haven aan de rivier de Weser. Bremen is de tweede stad in Noord-Duitsland en tiende van heel Duitsland .

  Bremen is een vriendelijke, culturele en industriele Duitse stad. Het is het stedelijke hoogtepunt van Duitsland. Naast Bremen zijn ook de haven "Bremerhaven" en de kunstenaarskolonie "Worpswedde" de moeite van het bezoeken waard. 

  Ieder jaar is er in de laatste twee weken van oktober de Bremer Freimarkt. Dit is een van 's werelds oudste

  ...
 • Veel van de bezienswaardigheden in Bremenvinden we terug in de "Altstadt". In het oudste deel van de Altstadt vinden we de Bremer Marktplatz.

  De Bremer Marktplatz is het grote plein in het centrum van de stad Bremen. Het is een van de oudste pleinen in de stad en het heeft een oppervlakte van bijna 3500m2.

 • Het wereldbekende Beck bier vinden we terug in de stad Bremen. In Duitsland zelf vinden we zo’n 1200 brouwerijen. De helft daarvan zijn te vinden in Beieren. De stad Bremen heeft echter haar eigen brouwerij.

  In de brouwerij kunt u zien hoe het bier wordt gemaakt en wat daar allemaal bij komt kijken. 

 • Het burgerpark Bremen is het openbare park in Bremen en een van de meest populaire attracties van de stad. Het park is aangelegd in de negentiende eeuw en dit zien we nog steeds terug in artistieke creaties in het park.

  Dit maakt een bezoek aan het Burgerpark Bremen zeer de moeite waard. Kijk en geniet van de vele bruggen, banken en monumenten die je een indruk geven van Bremen in de negentiende eeuw.

  Het park staat midden in de stad, maar je waant je er op het platteland.

 • Geniet van cultureel Bremen

  Theater, muziek op schilderkunst. Bremen heeft het allemaal. Het zijn slechts een paar van de culturele zaken die je kunt ontdekken in de stad Bremen.

  Volg ook vooral de rivier af naar het gebied Weser - Welten en ontdek de vele attracties, legenden en tradities die de geschiedenis van de stad zo mooi weergeven.

 • Stavendamm staat bekend om zijn badhuizen. We vinden Stavendamm langs de rivier en aangrenzend aan de Bremer wijk Schoor. De nabijheid van de rivier was de reden voor de bouw van badhuizen in de wijk Schnoor. De Badhuizen vestigden zich vooral op Stavendamm. Staven staat voor verwarmde ruimte en het is afkomstig van het Engels woord "kachel".

  Het grootste bad huis behoorde toe aan de aartsbisschop. Een kleine fontein naast het badhuis, een kunstwerk van Jürgen Cominotto, laat zien hoe men destijds ontvangen werd. Op de fontein zien we een vrouw en een man in een bad.

  Waar vroeger de badhuizen prominent aanwezig waren in deze wijk van Bremen is dit vandaag de dag niet meer het geval. We vinden er

  ...
 • Het beeld van de vier sprookjesachtige Bremer stadsmuzikanten is het meest bekende beeld van Bremen. Beeldhouwer Gerhard Marcks maakte in 1953 het bronzen beeld van de vier dieren. Onderop staat de ezel, op zijn rug de hond en daarop de kat en daar bovenop staat de haan. Het beeld staat links naast het stadhuis van Bremen.

 • De Dom van Bremen

  Image by Anne Schmidt

 • De fontein van de zeven luie broers van Bernhard Hoetger is gebaseerd op een lokale legende. De legende vertelt het verhaal van de zonen van een Bremer boer die niet exact bekend stonden als zijnde harde werkers.

  Omdat zij geen werk in Bremenkonden vinden, trokken zij er op uit en verkenden de wereld. Enkele jaren later, keerden ze terug naar Bremen met een schat aan kennis en ervaring en begonnen te werken in de buurt van hun vader. Ze groeven sloten om de velden uit te laten lekken en ze bouwden een dijk langs de rivier de Weser om overstromingen te voorkomen. Ze bouwden ook de weg en bouwden de huizen ernaast.

  Omdat het moeilijk te geloven was dat de zeven luie broers zo veranderd konden zijn bleven de inwoners van Bremen een klein beetje met minachting naar de broers kijken. Men zei de broers zijn gewoon te lui om hun voeten vuil te maken tijdens het werken in de

  ...
 • Het eerste wat je ziet als je wandelt vanhet centraal station naar het centrum van de stad Bremenis de molen in het Wallanlagen Park. Het park is een geweldige plek om te wandelen of om gewoon lekker te ontspannen en te relaxen.

  De molen is open voor het publiek en herbergt ook een restaurant ook.

  Een paar eeuwen geleden vestigde de familie Müller zich op een kleine heuvel en bouwde de molen. De molen werd gebouwd in 1699 door Moritz Meier.

  Meer dan 100 jaar was het stil rond de molen In 1832 brandde de molen echter af. Er werd een nieuwe molen gebouwd op de dezelfde plaats. Door de jaren heen werd het echter weer stil rond de molen omdat windmolens minder rendabel werden. Dit omdat stoom aangedreven machines sneller en goedkoper meel kunnen malen.

  In 1997 werd de molen

  ...
 • In het Deutsches Auswandererhaus (Duitse Emigrantenhuis)  vinden we Duitsland’s grootste tentoonstelling over emigratie. We krijgen een indruk van hoe er miljoenen Duitsers vanuit Bremenbesloten het geluk elders te zoeken. De tentoonstelling geeft een indruk van de negentiende en twintigste eeuw toen er miljoenen Duisters besloten om te emigreren naar de Verenigde Staten.

 • Het EntdeckerPark in het Universum Bremen is de poort naar de buitenwereld. Met een oppervlakte van 5000 vierkante meter, het is een park vol met verschillende opvattingen en contrasten. De verschillende exposities , landschapselementen en vegetatie vormen samen het kader voor een wetenschappelijk avontuurlijk landschap.

  Het thema van het EntdeckerPark te Bremen is beweging . Gedurende ons hele leven leren we de bewegingen van ons lichaam te oefenen. Als kinderen is dit de manier waarop we ons in eerste instantie vertrouwd te maken met ons lichaam. Als volwassenen leren we onze lichamen te gebruiken voor werk en sportieve activiteiten. En op oudere leeftijd proberen we ons lichaam actief te houden voor zo lang mogelijk.

  In het EntdeckerPark ,

  ...
 • Bremen is een leuke stad om lekker uit eten te gaan. Er is een groot aanbod aan restaurants, café's en snackbars. Daarnaast zijn er gezellige cafés, bars, koffie- en theehuizen. Bovendien bevinden zich zeker in de binnensteden diverse lunchrooms, waar je even een winkeldag plezierig kunt onderbreken. 

   

 • Rond Bremenvinden we veel natuur. We vinden er tal van populaire bestemmingen om te genieten van de vele recreatieve activiteiten die er worden georganiseerd.

  Bremenis een stad voor jong en oud. De vele parken en meren bieden plezier voor mensen van alle leeftijden. Denk bijvoorbeeld aan de vele activiteiten die er worden georganiseerd in de zomer. In het Bürgerpark wordt het Shakespeare in the Park festival georganiseerd en in het Knoopspark wordt ieder jaar Summer in Lesmona georganiseerd. Tijdens dit festival staat alles in het teken van Klassieke muziek.

  Het Maritiem Festival gehouden in de haven Vegesack is vrij bekend. Centraal tijdens dit festival staan

  ...
 • Omdat er genoeg groen is in de stad Bremen is het een heerlijke plaats om te fietsen. Er is meer dan 2800 hectare aan groene ruimte in de stad. Elke buurt heeft zijn eigen groene oase van rust. In die zin kunnen we Bremendus zien als een van de betere Duitse plaatsen om heerlijk te ontspannen. Het is de reden waarom fietstochten zo populair zijn in Bremen. Ook de Noordzee is vlakbij.

  Al fietsend zult u ontdekken dat Bremen een prachtige stad is. Prachtige huizen en net buiten de stad vindt u een prachtig uitzicht over het eindeloze platteland. In de Pauliner Marsh kunt u fietsen over comfortabele fietspaden en dit gebied is dan ook zeer de moeite waard om eens te bezoeken.

 • Het Bremer museum voor Kunst en Cultuurgeschiedenis

  Omgeven door een groot park liggen vier historische gebouwen, het moderne hoofdgebouw en de onlangs opgerichte toonzaal. In deze gebouwen vinden we permanente collecties die de  lokale geschiedenis van Bremenweergeven. Dit speciale programma wordt voortdurend bijgewerkt met onderwerpen die betrekking hebben op de lokale geschiedenis op het gebied van kunst, design, fotografie en kunst.

Bremen

bremen

Hamburg

Bremen-duitsland

Dortmund

Dortmund

Keulen

Bremen-marktplatz