Essen is een stad die ligt in het hart van het Ruhrgebied. De stad ligt direct aan de rivier de Ruhr en er wonen bijna 600.000 mensen. Essen is een culturele stad en was in het jaar 2010 zelfs culturele hoofdstad van Europa.

Essen is een bijzondere stad en om de stad te ontdekken moet je de tijd nemen. Dompel jezelf onder in het mijnverleden van de hele regio. Essen is gesticht rond het jaar 845 en is historisch verbonden met de eeuwenoude Krupp familie. De Krupp familie was in Essen een van Duitslands belangrijkste kolen en staal centra tot de jaren zeventig. Het Zollverein Industrial Complex is de bekendste bezienswaardigheid van de stad. Al tientallen jaren behoort de kolenmijn tot de grootste van zijn soort in Europa. Het complex is gebouwd in Bauhaus-stijl en wordt is vooral bekend van zijnkarakteristieke kronkelende toren. Deze toren is in de loop der jaren uitgegroeid tot het symbool voor het hele Ruhrgebied en wordt beschouwd als een architectonisch en technisch meesterwerk.

 

Er is natuurlijk meer te ontdekken dan enkel het mijnverleden van de stad. Bewonder de meesterwerken van de kathedraal of het Museum Folkwang. Ook het "Red dot museum" is erg interessant. In dit museum vind je alles over design iconen.

 

Of geniet van een rondleiding door de stad in een open dak dubbeldekker . Of ... Te veel keuze ?