Düsseldorf is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en het centrum van het Ruhrgebied. Dusseldorf is de zevende stad in Duitsland. Het is een chique en moderne stad en is een van de rijkste steden van Duitsland.

Düsseldorf is het internationale, zakelijke en financiële centrum van Duitsland en staat bekend om haar mode-en vakbeurzen. Cultureel gezien is Düsseldorf bekend om zijn academie voor schone kunsten. Denk bijvoorbeeld aan Joseph Beuys, Emanuel Leutze, August Macke, Sigmar Polke en Andreas Gursky. Daarnaast kennen we de stad van de invloed die het heeft gehad op de elektronische muziek en de relatief grote Japanse gemeenschap. Düsseldorf is daarnaast bekend van het Rijnlandse carnaval waar elk jaar meer dan 4,5 miljoen mensen naar toe gaan. 

In Dusseldorf zijjn veel culturele instellingen van wereldniveau te vinden. Daarnaast zijn er tal van artistieke grootheden uit Duitsland ontdekt in Dusseldorf, in de Academie voor Schone Kunsten. Denk aan namen als Paul Klee en Gerhard Richter. De culturele scene van Dusseldorf wordt gezien als klassiek en glamoureus. De wereld beroemde kunstcollectie van Noordrijn-Westfalen, de veelgeprezen opera en het theaterzijn belangrijke elementen van Düsseldorf 's reputatie als centrum van de beeldende kunst .

Düsseldorf staat bekend om haar Altbier, een hoppig, schoon en fris biertje. Neem dus vooral de tijd om een paar uurtjes rond te kijken en wat te drinken in "Altstad", de historische wijk langs de Rijn. De Altstadt heeft onder andere de langste bar van Duitsland.