Kiel

Dagje Duitsland, het startpunt om Kiel te ontdekken! Alle informatie over een dagje uit in Kiel. De meest interessante bezienswaardigheden en attracties van Kiel in een handig overzicht.

Kiel

Kiel is de hoofdstad en grootste stad in de Noord-Duitse deelstaat Sleeswijk - Holstein. Er wonen ongeveer 250.000 mensen. 

Kiel ligt op ongeveer 90 kilometer ten noorden van Hamburg. Door zijn geografische ligging in het noorden van Duitsland, het zuidoosten van het schiereiland Jutland en de zuidwestelijke kust van de Baltische Zee, is Kiel uitgegroeid tot een van de grote maritieme centra van Duitsland. Daarom is de stad bekend om een verscheidenheid aan internationale zeilevenementen, waaronder de jaarlijkse Week van Kiel, dat is het grootste zeilevenement ter wereld. De Olympische zeilwedstrijden van de 1936 en de Olympische Zomerspelen 1972 werden gehouden in Kiel . [ 2 ]

Kiel is ook een van de traditionele huizen van de Duitse marine Baltische vloot. Kiel. In Kiel vinden we ook het Leibniz Institute of Marine Sciences aan de Universiteit van Kiel. Kiel is een belangrijk schakel in het zeevervoer dankzij de ligging op het Kiel Fjord en de drukste kunstmatige waterweg in de wereld, het Kiel Kanaal. Dit kanaal verbind de Noordzee met de Oostzee. Een aantal veerboten naar Zweden, Noorwegen, Rusland en andere landen opereren vanuit hier. Ook is Kiel een belangrijke aanloophaven voor cruiseschepen die vertrekken naar de Baltische Zee .

Aquarium Kiel

Langs de Kiellinie vinden we het Aquarium. In het aquarium komt de wereld onder water aan bod. Bekijk de diversiteit van de bewoners van onze zee├źn, meren en rivieren en neem een k…

Lees meer: Aquarium Kiel

Kiellinie

De prachtige boulevard ten noordoosten van de Schlossgarten staat bekend als de Kiellinie. De Kiellinie heeft een prachtig uitzicht op de haven van Kiel.

De kiel lijn begint achter…

Lees meer: Kiellinie