Het Museum Küppersmühle te Duisburg toont de Duitse kunst vanaf halverwege de vorige eeuw. Werken van enkele grote en bekende Duitse kunstenaars zijn te bewonderen in dit museum. Denk bijvoorbeeld aan Richter en Baselitz. Daarnaast worden er ieder jaar enkele wisselende internationale tentoonstellingen ingericht.

De MKM is een van de grootste private musea en is gelegen in de levendige binnenhaven van Duisburg. Tot de jaren 70 werd er nog graan opgeslagen in de "Küppersmühle". Sinds 1999 kan je er enkel nog kunst vinden. Dit indrukwekkende industriële monument is een gevarieerd museum voor moderne en hedendaagse kunst.

Niet alleen de tentoongestelde kunst is de moeite van het bezoeken waard. Ook het gebouw zelf is zeer bijzonder. Het is ontworpen door de Zwitserse Pritzker Prize-winnende architecten Herzog & de Meuron.

De MKM voor Moderne Kunst is een van de grootste private musea en is gelegen in de levendige Duisburg binnenhaven. Moderne architectuur van Herzog & de Meuron ontmoet hier op industriële cultuur. Beleef spannende tentoonstellingen en een van de mooiste collecties van de Duitse kunst uit de jaren 1950 tot heden, waaronder werken van Anselm Kiefer en Gerhard Richter. Ook zijn er een aantal leuke cafes en restaurants te vinden in de directe omgeving.