Bremen van zeehaven tot zeestad

In het havenmuseum Bremen ervaart u de 120 jaar geschiedenis van de haven van Bremen. Door het biografische verhaal worden relaties en gebeurtenissen levendig in beeld gebracht door kleine, maar ook grote verhalen.

Het Havenmuseum Bremen is echter meer dan alleen een plek van herinnering. Het is onderdeel van de veranderende zeestad Bremen en begeleidt de stedenbouwkundige ontwikkelingen die een gevolg zijn van de Bremer havenindustrie en de constante verandering en vooruitgang die dat met zich meebrengt.

Het Havenmuseum Bremen biedt informatieve excursies aan. De gidsen van het museum begeleiden u laten het verleden, heden en de toekomst van de haven van Bremen zien.

Het Havenmuseum Bremen biedt vermaak voor mensen van alle leeftijden. Er wordt speciale aandacht besteed aan kinderen en jongeren doormiddel van activiteiten. Dit allemaal onder het principe van " leren door te ontdekken ". Daarnaast worden er schilderachtige rondleidingen en lezingen gegeven over de haven.

Het Havenmuseum heeft geen eigen collectie, maar biedt kunstenaars uit het noordwesten van Duitsland de gelegenheid om werk te laten zien. 

 

Bremen

bremen

Hamburg

Bremen-duitsland

Dortmund

Dortmund

Keulen

Bremen-marktplatz