In het museum vinden we een collectie Europese schilderijen van de 14de eeuw tot het heden. Je vindt er onder andere beeldhouwwerken uit de 16e eeuw, maar ook een collectie "Nieuwe Media". Er hangen belangrijke werken van Claude Monet, Édouard Manet en Paul Cezanne. Ook is er veel werk te zien van belangrijke duitse kunstenaars. Op de afdeling "Nieuwe Media" staan werken van o.a. John Cage, Otto Piene en Peter Campus. 

Door de eeuwen heen is er in de Kunsthalle Bremen een rijke en gevarieerde collectie samengesteld, met daarin opmerkelijke schilderijen en sculpturen. We vinden er meesterwerken uit 600 jaar geschiedenis van de kunst

Naast de collectie biedt de Kunsthalle een voortdurend veranderende reeks van kleine - en grootschalige tentoonstellingen. Daarnaast wordt er een uitgebreid educatief programma aangeboden voor alle leeftijdsgroepen.

In augustus 2011 is de Kunsthalle Bremen heropend in nieuwe stijl en aanzienlijk uitgebreid en gemoderniseerd. De twee nieuwe vleugels  zijn ontworpen door de  Berlijn architecten Hufnagel Pütz Rafaelian en omsluiten en benadrukken het oorspronkelijke gebouw van 1849 in een klassieke stijl.

Picture by Andreas Dantz

 

Bremen

bremen

Hamburg

Bremen-duitsland

Dortmund

Dortmund

Keulen

Bremen-marktplatz