De fontein van de zeven luie broers van Bernhard Hoetger is gebaseerd op een lokale legende. De legende vertelt het verhaal van de zonen van een Bremer boer die niet exact bekend stonden als zijnde harde werkers.

Omdat zij geen werk in Bremen konden vinden, trokken zij er op uit en verkenden de wereld. Enkele jaren later, keerden ze terug naar Bremen met een schat aan kennis en ervaring en begonnen te werken in de buurt van hun vader. Ze groeven sloten om de velden uit te laten lekken en ze bouwden een dijk langs de rivier de Weser om overstromingen te voorkomen. Ze bouwden ook de weg en bouwden de huizen ernaast.

Omdat het moeilijk te geloven was dat de zeven luie broers zo veranderd konden zijn bleven de inwoners van Bremen een klein beetje met minachting naar de broers kijken. Men zei de broers zijn gewoon te lui om hun voeten vuil te maken tijdens het werken in de modderige velden.

Nu, jaren later weten we dat de zeven luie broers niet lui waren, maar eigenlijk heel slim. De fontein op de binnenplaats van het Paula Modersohn Becker House in Böttcherstrasse beeld de broers uit. Als u goed kijkt naar de gevels van de Sieben Faulen Haus ( Seven Lazy Brothers House ) ziet u de ijverige broer vanaf boven trots naar ze kijken.

 

Bremen

bremen

Hamburg

Bremen-duitsland

Dortmund

Dortmund

Keulen

Bremen-marktplatz