Het exterieur van het gebouw wordt gedomineerd door een prachtige gevel. De grootte hal wordt nog steeds gebruikt voor om belangrijke bezoekers te ontvangen. Voorname gasten werden verwelkomd door bootjes die ter ere van het bezoek buskruit afschieten. Het stadhuis is gebouwd in het begin van de 15de eeuw en wordt beschouwd als een voorbeeld van zijn soort. Het gebouw bestaat voornamelijk uit bakstenen en dit typeert de gotische stijl.

In de late 16e en vroege 17e eeuw werd de nieuwe gevel aan de voorzijde van het gebouw toegevoegd en in 1913 werd er nog een nieuwe Neo renaissance gevel werd toegevoegd aan de achterkant van het gebouw. Het stadhuis is afgewerkt met vele kenmerkende scupltures op de buitenmuren.

Ondanks dat meer dan de helft van Bremen werd verwoest in de Tweede Wereldoorlog is het Rathaus relatief ongeschonden uit de strijd gekomen. Dit is te wijten aan de aanhouding van de buitenmuren. Het werd volledig gerestaureerd in 2003.

Het stadhuis van Bremen is de zetel van de voorzitter van de Senaat van Bremen en van de burgemeester van de stad. Een keer per jaar het Rathaus speelt gastheer voor de Bremen Schaffermahl die een banket in de traditionele stijl.

Bremen

bremen

Hamburg

Bremen-duitsland

Dortmund

Dortmund

Keulen

Bremen-marktplatz