• De Altstadt Dusseldorf staat bekend als 'de langste bar ter wereld ". In de Altstadt vinden we meer dan 300 bars en discotheken.

  Beroemd is ook het speciaal bier van Düsseldorf. Dit bier heeft de naam Altbier meegekregen en wordt gebrouwen volgens een oud traditioneel recept.

  De

  ...
 • Düsseldorf is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en het centrum van het Ruhrgebied. Dusseldorf is de zevende stad in Duitsland. Het is een chique en moderne stad en is een van de rijkste

  ...
 • In Düsseldorf komt Elvis Presley weer tot leven in het Elvis Presley Museum. Fans kunnen er terecht voor de grootste particuliere Elvis Presley tentoonstelling van buiten de Verenigde Staten.

  Er zijn duizenden persoonlijke bezittingen van hem terug te vinden en zodoende is verzameling

  ...
 • Aan de noordelijke rand van de Hofgarten te Dusseldorf vinden we het Goethe museum. Het museum is in het geheel gewijd aan deze klassieke Duitse dichter Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832).

  Het cultureel en historisch museum brengt het leven van Goethe in beeld aan de hand van

  ...
 • Het Heinrich Heine Institut te Dusseldorf is een tentoonstelling waarin het leven van de in Dusseldorf geboren dichter Heinrich Heine wordt beschreven. Aan de hand van brieven, portretten, eerste drukken krijg je een indruk van hoe hij destijds leefde.

  De vele activiteiten die er worden

  ...
 • Het Hetjens Museum Dusseldorf is te vinden vlakbij de Rheinuferpromenade. Het museum is bekend om zijn tentoostelling van 8000 jaar oude keramische kunst uit de hele wereld. Het Hetjens Museum is 's werelds enige instituut dat de keramische geschiedenis vanaf het begin tot heden presenteert.

  ...
 • De Hofgarten Dusseldorf wordt beschouwd als het groene hart van de stad. In de Hofgarten Dusseldorf kunt u even lekker ontspannen. De tuin staat vol met beelden van Heinrich Heine, Robert Schumann en andere Duitse grootheden.

  U kunt er terecht voor een ontspannen wandeling, maar ook op

  ...
 • Het museum K20 Grabbeplatz te Dusseldorf is een van de betere musea ter wereld wat betreft kunst uit de 20ste eeuw. Paul Klee is goed vertegenwoordigd, maar verder vinden we er tal van andere West-Europese en Amerikaanse big-shots zoals Picasso, Matisse, Robert Rauschenberg, Jasper Johns en

  ...
 • Het museum K21 Ständehaus heeft een collectie met moderne kunst. Vooral kunst van na 1980 vinden we terug in dit museum. Bekende kunstenaars die we terug kunnen vinden zijn Andreas Gursky, Candida Höfer, Bill Viola en Nam June Paik. Het museum is geopend in het voorjaar van 2002 als een extra

  ...
 • Onder de Düsseldorf Rijnpromenade is een tunnel aangelegd met KIT (Kunst im Tunnel). Kit is een leuk initiatief voor hedendaagse kunst. Langs de muren hangen werken van veel lokale kunstacademie.

  Kunst im Tunnel is een speciale tentoonstelling die is opgezet om jonge kunstenaars een

  ...
 • De Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen bestaat uit drie aparte gebouwen waarin drie verschillende musea zijn terug te vinden. Het gaat om K20 Grabbeplatz, K21 Ständehaus en het Schmela Haus. Als een instelling met drie locaties, de Kunstsammlung heeft meer dan 10.000 m² tentoonstellingsruimte

  ...
 • Ten westen van de Marktplatz van Dusseldorf vinden we is dit gedenkteken met tentoonstellingen over de lokale vervolging en verzet tijdens het Derde Rijk.

  Het monument is gelegen in de buurt van enkele historische gebouwen, omdat deze werden gebruikt in het nazi-tijdperk zoals kantoren,

  ...
 • De marktplatz is de centrale plaats in de oude stad van Dusseldorf. De historische Marktplatz Dusseldorf wordt omringd door twee andere zeer bijzondere bezienswaardigheden. Op het plein staat het prachtige stadhuis van Dusseldorf en het ruiterstandbeeld van Jan Wellem.

  Ook vinden we er

  ...
 • De Medienhafen Dusseldorf was vroeger een echte haven, maar is sinds de sluiting omgebouwd tot een trendy gebied waar je uitstekend uit kunt gaan.

  In de Medienhafen Dusseldorf vinden we vooral veel hippe clubs en gezellige restaurants. Daarnaast is het gebied de moeite van het bekijken

  ...
 • Het Museum Kunstpalast Dusseldorf heeft in de afgelopen jaren een flinke update gehad. Het Museum Kunst Palast bevat objecten van beeldende kunst uit de klassieke oudheid tot heden, met inbegrip van tekeningen, sculpturen, een verzameling van meer dan 70.000 grafische exposities en foto's,

  ...
 • In het NRW-Forum Düsseldorf kan je terecht voor wisselende exposities die zich bezighouden met actuele thema's, cultuur en lifestyle. Je kunt bijvoorbeeld denken aan tentoonstellingen over fotografie, media, mode, communicatie, architectuur, mobiliteit en lifestyle.

  Bekende exposities

  ...
 • Langs de oever van de Rijn vinden we de Rijnpromenade Dusseldorf. De Rijnpromenade ligt vlak bij de Alstadt en de haven van Dusseldorf. Je kunt er heerlijk ontspannen een biertje drinken terwijl je uitkijkt over de Rijn.

  De Rijnpromenade wordt jaarlijks bezocht door talloze bezoekers.

  ...
 • De Rijntoren Dusseldorf is ingericht als een gezellige boulevard langs de rijn. Er is een uitkijkpunt ingericht op maar liefst 240 meter hoogte. Het uitzicht is er dan ook geweldig. Langs de Rijn vinden we natuurlijk ook tal van keine cafe's en restaurants.

  Vlakbij de Rijntoren vinden

  ...
 • In het Schifffahrt Museum te Dusseldorf wordtde geschiedenis van de scheepsvaart in beeld gebracht. We gaan terug van de vroege middeleeuwen tot heden.

  Vooral de indrukwekkende schepen zijn de moeite van het bekijken waard. De Hansekogge uit 1380 werd gevonden in de modder van de rivier

  ...
 • Schloss Benrath is een barok "maison de plaisance" dat werd ontworpen voor keizer Carl Theodor. Deze heerser stond bekend om zijn goede smaak en het kasteel weerspiegeld dit. Schloss Benrath is ontworpen door de Fransman Nicolas de Pigage. Het ensemble bij Benrath is voorgesteld voor aanwijzing

  ...

Bremen

bremen

Hamburg

Bremen-duitsland

Dortmund

Dortmund

Keulen

Bremen-marktplatz