Stedentrip of een dagje uit in Duitsland

Uren struinen door de mooie steden zoals Berlijn, Hamburg, Bremen en Keulen? Een dierentuin of galerie bezoeken? Heerlijk bijkomen in een wellness centre? Duitsland heeft het allemaal, zowel voor een langere vakantie of een dagje uit.

Vakantie in Duitsland

Hotel, camping of bungalowparkHotels, B&B's, campings, groepsaccommodaties en bungalowparken, hier vind je het meest complete overzicht van Duitsland. Je kunt overnachten midden in de natuur, of in één van de vele steden. Genoeg opties voor een weekendje weg met zijn tweeën, een familieweekend of een vakantie met de kinderen.

Dagje uit in Duitsland

Er is altijd wat te doen in Duitsland. Heerlijk een dagje uit met de kinderen naar een speeltuin, attractiepark of outdoor centrum. Bij slecht weer kun je naar een museum. 's Avonds kun je naar een gezellig eetcafé of een stijlvol restaurant. Een compleet overzicht van zwembaden, bioscopen, theaters en meer vind je op deze site.

 

Treppenviertel Blankenese

Blankenese is een wijk in het westelijke deel van Hamburg. De wijk is te bereiken met de trein en ligt op ongeveer 20 minuten van het centrum van Hamburg. Deze buurt is gebouwd op een heuvel en is gelegen aan de oever van de Elbe. Er staan prachtige huizen en er zijn looproutes langs de rivier. Treppenviertel Blankenese is gemakkelijk te bereiken vanaf het Hauptbahnhof.

Voor wie dacht dat Hamburg een vlak landschap is, heeft het mis. In Treppenviertel in de wijk Blankenesse zijn er enorm veel hoogteverschillen. De top van Blankenesse ligt op 88 meter hoogte, vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over de Elbe. Op de berg direct aan de Elbe zijn vele kronkelende smalle straatjes, vele trappen, wenteltrappen en kleine huisjes. Een werkelijke uitdaging voor wie graag een uitdagende klimroute wil wandelen.

In het westelijke deel van Blankenesse is er verborgen op een helling een Romeinse tuin te vinden. Deze tuin bestaat volgens Zuid-Europese tradities uit verschillende niveaus. In de zomer worden hier optredens gegeven in het kleine openluchttheater.

Bremen

bremen

Hamburg

Bremen-duitsland

Dortmund

Dortmund

Keulen

Bremen-marktplatz