De Böttcherstrasse te Bremen werd gebouwd in de jaren twintig van de vorige eeuw. Deze fascinerende 110 meter lange straat staat vol met prachtige authentieke huizen, winkels, restaurants en musea.

De naam Böttcherstrasse is afgeleid van de kuipers (botermakers) die vroeger woonden en werkten in de straat. Vandaag de dag is het kleine straatje de thuisbasis van kunstenaars en ambachtelijke winkels en ateliers.

Aan het begin van de 20e eeuw werd de straat opgekocht. Het was destijds een gebied met veel vervallen huizen. De straat werd in het geheel herbouwd en dit resulteertde in een uitzonderlijke creatie van architectonische pracht. Met de hulp van architecten Bernhard Hoetger , Eduard Schotland en Alfred Runge werd de straat een hoogtepunt van de stad Bremen. De straat is een een mengsel van art deco en gemetselde stijlen van een uitzonderlijke charme.

Image by Allie Caulfield

De Stadtkirche maakt onderdeel uit  van de vele bezienswaardigheden op de Jever. De kerk is verbonden met Fräulein Maria, de laatste van Jever's stamhoofden. De Stadskerk is de meest bijzondere van de bezienswaardigheden. 

De stadtkirche Bremen zelf is ooit bezweken door een brand en werd herbouwd in een modernere stijl. 

Image by Roger Wollstadt 

De Bremer musea bieden meer!

Bremen is van oudsher een stad met een rijk cultureel verleden. Mede hierdoor heeft Bremen vele musea. Bekende museums zoals het Havenmuseum Bremen en de Kunsthalle Bremen zijn bij veel bezoekers bekend. Maar Bremen kent ook vele kleinere musea, waar je kennis kunt maken met tal van historische en interessante wetenswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het Focke Museum, Museum Weserburg of het Ubersee Museum Bremen

De Grosse Kunstschau (grote kunsttentoonstelling) werd ontworpen door Bernhard Hoetger in 1927. De tentoonstellingsruimte is geheel gebouwd in art deco en tipi. Een prachtige ronde lichtkoepel verlicht  de houten vloeren. 

Lees meer: Grosse Kunstschau

Gerhard Marcks (1889-1981) is  de man die verantwoordelijk is voor het beroemde Stadtmusikanten beeld op de Markt van Bremen. Marcks is een van Duitsland’s grootste en meest bekende beeldhouwers. Hij werd geboren in Berlijn en was een van de kunstenaars die door de Nazi's in de jaren 1930 veroordeeld werd voor het maken van verboden kunst. 

In 1966 bracht hij veel van zijn werk naar Bremen en het grootste deel daarvan vinden we terug in dit  museum met exposities van zijn eigen werken. 

Naast de werken van Gerhard Marcks vinden we in het museum meerdere tentoonstellingen terug van moderne en hedendaagse beeldhouwers.

 

Het Klimahaus Bremerhaven 8 ° Ost te Bremen richt zich met name op kinderen, maar ook volwassenen zullen zich er prima vermaken. Het museum biedt een reis rond de wereld langs de 8ste graar oosterlengte. Dit betekend dat je te maken hebt met landen als Zwitserland, Italië, Niger, Kameroen, Antarctica, Samoa , Alaska en natuurlijk Duitsland. 

Het museum en de tentoonstellingen hebben vooral een educatief aspect en zijn erg gericht op kinderen, maar zijn ook leuk voor volwassenen. De temperaturen in het museum stijgen en dalen aan de hand van het land waarin u zich bevind. Zo is het in Nigeria behoorlijk zweten, maar hebben we in Antartica te maken met een snijdige kou. Daarnaast is het natuurlijk altijd verstandige om stevige  schoenen aan te doen als je rondloopt in de Zwitserse alpen. 

 

Bremen biedt vele mogelijkheden om te sporten of te spelen.

Fietsen is veruit de meest populaire sport in Bremen. Van alle grote Duitse steden heeft Bremen de meeste fietspaden. Ontdek ook de vele meren rond de stad Bremen. In de zomer bieden ze verkoeling en niets is lekkerder dan een duik in de natuur. Daarnaast vinden we in de stad vele sauna's en spa's om een welverdiende pauze te nemen !

Professionele sport in Bremen.

Als je liever kijkt naar sport dan ken je Bremen natuurlijk bekend om de voetbalclub "Werder Bremen". Ieder weekend trekt de voetbalclub Werder Bremen meer dan 42.000 toeschouwers naar het stadion. Daarnaast organiseert de stad de zesdaagse, een groot wielerevenement.

Bremen is een stad om lekker actief bezig te zijn. Natuurlijk biedt Bremen volop mogelijkheden om te fietsen, wandelen of paard te rijden midden in de natuur. Wil je nog actiever bezig zijn, dan ben je welkom op één van de vele sportcentra. Er is een grote keuze aan zwembaden, tennisbanen en golfbanen. Daarnaast kun je in Bremen zelf het hele jaar door klimmen, skiën en schaatsen!

Rond Bremen vinden we veel natuur. We vinden er tal van populaire bestemmingen om te genieten van de vele recreatieve activiteiten die er worden georganiseerd.

Bremen is een stad voor jong en oud. De vele parken en meren bieden plezier voor mensen van alle leeftijden. Denk bijvoorbeeld aan de vele activiteiten die er worden georganiseerd in de zomer. In het Bürgerpark wordt het Shakespeare in the Park festival georganiseerd en in het Knoopspark wordt ieder jaar Summer in Lesmona georganiseerd. Tijdens dit festival staat alles in het teken van Klassieke muziek.

Het Maritiem Festival gehouden in de haven Vegesack is vrij bekend. Centraal tijdens dit festival staan traditionele zeemansliederen. Maar daarnaast zijn er natuurlijk tal van rock bands voor de echte festivalganger.

De SchauBox is het startpunt voor uw bezoek aan Universum Bremen. Vanaf de foyer komt u terecht in de speciale tentoonstelling. Daarnaast gaat u naar het Entdecker Park en vervolgens gaat u verder over de brug naar het Science Center aan de andere kant van de weg.

Lees meer: SchauBox (Universum Bremen)

In het ' Viertel ' gebied te Bremen vinden we tal van trendy activiteiten. Het gebied staat bekend als de 'Viertel' en het herbergt een hele reeks van interessante winkels. Daarnaast vinden we er ook tal van cafes waar je gezellig even een kopje koffie kunt drinken.

In het Viertel vinden we ook het Goethe theater. In dit theater worden zowel traditionele als moderne toneelstukken gespeeld. Als je niet precies weet wat je moet doen tijdens een bezoek aan de stad Bremen dan is een bezoekje aan het Viertel zeker de moeite waard. Je vindt het vlak bij het centrum van de stad dus je bent er zo.

Picture by Klaus Nahr

Door de hele stad Bremen vinden we veel verschillende theaters en tonelen. Het meest belangrijke theater is het Theater am Goetheplatz waar in de jaren zeventig verschillende beroemde opera’s en musicals zijn vertoond. 

Lees meer: Theater Bremen

Geniet van cultureel Bremen

Theater, muziek op schilderkunst. Bremen heeft het allemaal. Het zijn slechts een paar van de culturele zaken die je kunt ontdekken in de stad Bremen.

Volg ook vooral de rivier af naar het gebied Weser - Welten en ontdek de vele attracties, legenden en tradities die de geschiedenis van de stad zo mooi weergeven.

Het Lagerhaus is een van de vele culturele centra van de stad Bremen. Het is van oorsprong een pakhuis dat na verwaarlozing werd gekraakt door jonge revolutionairen in de jaren 1970. Hierna is het uitgegroeid tot een cultureel centrum. 

We vinden er tegenwoordig een cafe en een disco. Daarnaast worden er regelmatig concerten en tentoonstellingen georganiseerd.

 

Bremen is een stad vol natuur en parken! Er zijn in Bremen ongeveer 1200 parken. Ze zijn er in alle formaten, van groot tot klein. Genoeg om even lekker te ontspannen. Bremen is de op 1 na groenste stad van Duitsland. Gezien de grootte van de stad moeten we dit benoemen als een bijzonder indrukwekkende prestatie. U vindt er genoeg natuur voor wandeltochten, lange fietstochten om heerlijk te relaxen in de frisse buitenlucht.

Bremen is een stad vol natuur en parken! Er zijn in Bremen ongeveer 1200 parken. Ze zijn er in alle formaten, van groot tot klein. Genoeg om even lekker te ontspannen. Bremen is de op 1 na groenste stad van Duitsland. Gezien de grootte van de stad moeten we dit benoemen als een bijzonder indrukwekkende prestatie. U vindt er genoeg natuur voor wandeltochten, lange fietstochten om heerlijk te relaxen in de frisse buitenlucht.

Omdat er genoeg groen is in de stad Bremen is het een heerlijke plaats om te fietsen. Er is meer dan 2800 hectare aan groene ruimte in de stad. Elke buurt heeft zijn eigen groene oase van rust. In die zin kunnen we Bremen dus zien als een van de betere Duitse plaatsen om heerlijk te ontspannen. Het is de reden waarom fietstochten zo populair zijn in Bremen. Ook de Noordzee is vlakbij.

Al fietsend zult u ontdekken dat Bremen een prachtige stad is. Prachtige huizen en net buiten de stad vindt u een prachtig uitzicht over het eindeloze platteland. In de Pauliner Marsh kunt u fietsen over comfortabele fietspaden en dit gebied is dan ook zeer de moeite waard om eens te bezoeken.

Het burgerpark Bremen is het openbare park in Bremen en een van de meest populaire attracties van de stad. Het park is aangelegd in de negentiende eeuw en dit zien we nog steeds terug in artistieke creaties in het park.

Dit maakt een bezoek aan het Burgerpark Bremen zeer de moeite waard. Kijk en geniet van de vele bruggen, banken en monumenten die je een indruk geven van Bremen in de negentiende eeuw.

Het park staat midden in de stad, maar je waant je er op het platteland.

Winkelen in Bremen is verrassend veelzijdig. Je vindt in de duitse stad leuke kleine winkeltjes waar je heerlijk kunt snuffelen. Denk aan leuke antiek- en curiosa zaken, maar ook aan unieke speelgoedwinkels, bakkerijen en natuurlijk de vele boetiekjes  met de laatste fashion. 

Naast de vele kleine winkeltjes die Bremen rijk is vind je in Bremen ook een aantal grote winkelcentra met bekende en vooral verrassende winkels.

Wandel en winkelen in een middeleeuwse ambiance. In een van de bekendste straten van Bremen, de Böttcherstraße waan je je heel even in de middeleeuwen. In deze bijzondere straat kun je heerlijk wandelen en je vergapen aan de prachtige gebouwen. De Böttcherstraße is iets meer dan honderd meter lang en is de verbining tussen het centrum van Bremen en de Weser markt. De weg werd gebouwd in de jaren twintig van de vorige eeuw en je vindt er onder andere het Becker museum. 

Daarnaast is de Böttcherstraße rijk aan winkels. Je vindt er vooral veel bijzondereen exclusieve winkeltjes. Denk aan uitzonderlijke mode, souvenirs, ambachtelijke en leuke kadowinkels. Naast de winkels kan je er ook even lekker relaxen op een terrasje of een drankje doen in de leuke cafe's.  

Image by Allie Caulfield

 

Sogestrasse is de grootste en meest belangrijkste winkelstraat in Bremen. Vroeger werd de straat gebruikt door varkensboeren. Het was de route die werd gebruikt om bij de slagerijen te komen.

Tegenwoordig staat de straat vol met leuke winkels. Je vindt er met name de grootte mainstream winkelketens. Historisch boeren gebruikt om hun varkens op deze weg naar het water kant waar de slachthuizen waar zich leiden.

Bremen is een leuke stad om lekker uit eten te gaan. Er is een groot aanbod aan restaurants, café's en snackbars. Daarnaast zijn er gezellige cafés, bars, koffie- en theehuizen. Bovendien bevinden zich zeker in de binnensteden diverse lunchrooms, waar je even een winkeldag plezierig kunt onderbreken. 

 

Het restaurant Schröters bestaat 20 jaar. Verwen uzelf met een mix van de mediterrane en nieuwe Duitse keuken. Restaurant Schröters te Bremen staat bekend als een kieskeurig restaurant. Zelf noemen ze dit echter "kwaliteit en liefde voor het eten".

Er is een oud gezegde onder chef-koks. Elk gerecht dat we bereiden is slechts zo goed als het slechtste ingrediënt. Daarom hechten ze in Schröters veel belang aan verse en kwalitatief hoogwaardige producten. 


Dezelfde zorgvuldigheid vinden we terug in alle andere gebieden van het restaurant " Schröter 's Body & Soul ". Denk aan de bereiding van de gerechten , de samenstelling van de menu's, de service, de professionaliteit en de vriendelijkheid van het personeel. 

Comfortabel dineren bij Restaurant Casa te Bremen. U vindt het restaurantje Casa net ten zuiden van het centrum van Bremen. U kunt er genieten van een stimulerende en comfortabele sfeer met goed eten en goede drankjes. 

Het menu biedt onder andere, een speciale selectie van mediterrane Grill en BBQ specialiteiten. Altijd worden de meest verse en meest delicate producten geserveerd en kwaliteit staat voorop. Daarnaast biedt het restaurant tal van seizoensgebonden bijgerechten. Erg leuk! 

Welkom bij Restaurant Luv.

Restaurant Luv is een cafe / restaurant/ Bar / lounge te Bremen. Sinds de komst van restaurant Luv waait er een frisse wind waait door het uitgaansleven van de stad Bremen. "Luv 'is wat de zeilers de loefzijde noemen en het is tevens de naam van ons restaurant. Het restaurant verwent ons met creatieve variaties waarin we kunnen kiezen voor traditionele Duitse gerechten en moderne recepten. U kunt er terecht voor typische maritieme gerechten en exotische specialiteiten. Daarnaast is het restaurant niet al te duur. 

De fontein van de zeven luie broers van Bernhard Hoetger is gebaseerd op een lokale legende. De legende vertelt het verhaal van de zonen van een Bremer boer die niet exact bekend stonden als zijnde harde werkers.

Omdat zij geen werk in Bremen konden vinden, trokken zij er op uit en verkenden de wereld. Enkele jaren later, keerden ze terug naar Bremen met een schat aan kennis en ervaring en begonnen te werken in de buurt van hun vader. Ze groeven sloten om de velden uit te laten lekken en ze bouwden een dijk langs de rivier de Weser om overstromingen te voorkomen. Ze bouwden ook de weg en bouwden de huizen ernaast.

Omdat het moeilijk te geloven was dat de zeven luie broers zo veranderd konden zijn bleven de inwoners van Bremen een klein beetje met minachting naar de broers kijken. Men zei de broers zijn gewoon te lui om hun voeten vuil te maken tijdens het werken in de modderige velden.

Nu, jaren later weten we dat de zeven luie broers niet lui waren, maar eigenlijk heel slim. De fontein op de binnenplaats van het Paula Modersohn Becker House in Böttcherstrasse beeld de broers uit. Als u goed kijkt naar de gevels van de Sieben Faulen Haus ( Seven Lazy Brothers House ) ziet u de ijverige broer vanaf boven trots naar ze kijken.

 

Het eerste wat je ziet als je wandelt vanhet centraal station naar het centrum van de stad Bremen is de molen in het Wallanlagen Park. Het park is een geweldige plek om te wandelen of om gewoon lekker te ontspannen en te relaxen.

De molen is open voor het publiek en herbergt ook een restaurant ook.

Een paar eeuwen geleden vestigde de familie Müller zich op een kleine heuvel en bouwde de molen. De molen werd gebouwd in 1699 door Moritz Meier.

Meer dan 100 jaar was het stil rond de molen In 1832 brandde de molen echter af. Er werd een nieuwe molen gebouwd op de dezelfde plaats. Door de jaren heen werd het echter weer stil rond de molen omdat windmolens minder rendabel werden. Dit omdat stoom aangedreven machines sneller en goedkoper meel kunnen malen.

In 1997 werd de molen gerestaureerd uitgebouwd tot koffiemolen. Vandaag de dag wordt er niet meer gemalen, maar kunt u er terecht voor een kopje koffie.

Image by Suzana_K

Het Gildehuis van Bremen is minder bekend, maar prachtig gebouw op het marktplein van Bremen.

Het huis werd in het verleden gebruikt en gebouwd door enkele vooraanstaande handelaren. Het gebouw wordt nu gebruikt door de kamer van koophandel. Het Gildehuis is gebouwd in 1537-1538 in de Vlaamse renaissancestijl door Johann den Buschener. Wie ooit Vlaanderen heeft bezocht zal de stijl kunnen herkennen.

Tijdens de renovatie van de voorkant van het gebouw met uitzicht op de markt werd het wapen van de kooplieden toegevoegd, naast het wapen van de stad Bremen. Dit toont de rijkdom van de kooplieden van de stad Bremen in die tijd. Onder het wapen zien we het het motto van de kooplieden; "Buten un Binnen, wagen un Winnen".

Het Gildehuis werd platgebrand op 6 oktober 1944., maar weer opgebouwd in 1956 voltooid. De enige uitzondering op het origineel zijn de dakkapellen op de gevel met uitzicht op het marktplein. Verder werd de buitenkant geheel herbouwd in de oorspronkelijke stijl. 

Het stadsdeel Schnoor is de oudste wijk van Bremen en een voormalig centrum van de economische activiteiten. Er zijn vele leuke en mooie huizen en winkels. In de wijk Schnoor zie je de 

Schnoor is de naam van een straat in het oudste deel van de stad Bremen en ook de naam voor de oudste wijk zelf. De wijk dankt zijn naam aan de handel van weleer. De kleine straatjes tussen de huizen worden vaak geassocieerd met beroepen en voorwerpen uit het verleden. Zo is er bijvoorbeeld een regio waar kabels en ankerkettingen werden gemaakt.

Een van de beroemdste huizen die bewaard is gebleven in zijn oorspronkelijke staat is het Schifferhaus in de straat van Stavendamm. Een ander historisch gebouw is de Landherrnamt. Daarnaast vinden we er het klooster van Saint Birgitta. Dit is een klein klooster dat is opgericht in oktober 2002.

In de wijk Schnoor staat ook  St. John's Church, een monumentaal gebouw met een geschiedenis die teruggaat tot in de 14e eeuw.

Picture by Klaus Nahr

Bremen

bremen

Hamburg

Bremen-duitsland

Dortmund

Dortmund

Keulen

Bremen-marktplatz