Museum Weserburg Bremen is een van de grootste musea in Duitsland met een internationale reputatie op het gebied van moderne kunst. Het museum is gelegen in het midden van de rivier de Weser, in het hart van de Bremen

In het museum Weserburg worden voortdurend wisselende tentoonstellingen van beroemde prive-collecties en speciale tentoonstellingen getoond. Deze tentoonstellingen gaan van dynamische ontwikkeling van de moderne kunst uit de jaren zestig tot het heden. 

Daarnaast vinden we er een ondersteunend programma dat bestaat uit wekelijkse rondleidingen, concerten, lezingen, performances, gesprekken met kunstenaars en filmvoorstellingen. Dit alles maakt het museum Weserburg een van de levendigste plekken in de stad Bremen.

De individuele passie van de particuliere verzamelaar wordt gecombineerd met het wetenschappelijke aspect van het museum. De bijzondere sfeer van het historische gebouw draagt daar zeker aan bij. In een indrukwekkende rondleiding langs kunsthistorische ontwikkelingen. De aantrekkingskracht ligt in de interactie tussen de individuele particuliere collecties. 

De oude pakhuizen van museum Weserburg kunnen terugkijken op een bewogen geschiedenis. Voordat kunst nam zijn intrek in het gebouw huisvestte er een tabaksfabriek en later de Schilling koffiebranderij faciliteit.

 

Sinds het museum in 1991haar deuren opende, heeft museum Weserburg kunst gepresenteerd vanuit een aantal Europese particuliere collecties. In tegenstelling tot de openbare instellingen zijn particuliere verzamelaars alleen toegewijd aan hun eigen voorkeuren. Hierdoor zijn er collecties gemaakt met een onmiskenbaar eigen karakter. 

 

De stad Bremen

bremen

Bremen is een stad van contrasten! De stad bruist door haar vele facetten van cultuur en de bijzondere architectuur van de stad. Als u graag op pad gaat en veel wandelt dan zult u genieten van een bezoek aan Bremen. Bremen is een plaats die bij uitstek geschikt is om even tot rust te komen.