Stavendamm staat bekend om zijn badhuizen. We vinden Stavendamm langs de rivier en aangrenzend aan de Bremer wijk Schoor. De nabijheid van de rivier was de reden voor de bouw van badhuizen in de wijk Schnoor. De Badhuizen vestigden zich vooral op Stavendamm. Staven staat voor verwarmde ruimte en het is afkomstig van het Engels woord "kachel".

Het grootste bad huis behoorde toe aan de aartsbisschop. Een kleine fontein naast het badhuis, een kunstwerk van Jürgen Cominotto, laat zien hoe men destijds ontvangen werd. Op de fontein zien we een vrouw en een man in een bad.

Waar vroeger de badhuizen prominent aanwezig waren in deze wijk van Bremen is dit vandaag de dag niet meer het geval. We vinden er veel gezellige cafe's en restaurants.

De stad Bremen

bremen

Bremen is een stad van contrasten! De stad bruist door haar vele facetten van cultuur en de bijzondere architectuur van de stad. Als u graag op pad gaat en veel wandelt dan zult u genieten van een bezoek aan Bremen. Bremen is een plaats die bij uitstek geschikt is om even tot rust te komen.