Het wordt niet meer gebruikt als "echte" markt met uitzondering van de kerstmarkt en de jaarlijkse Freimarkt Fair eind oktober. Er staan een aantal zeer mooie gebouwen aan het plein. Gezamenlijk worden deze gebouwen gezien als de mooiste in Duitsland. De Marktplatz wordt gedomineerd door de weelderige gevel van het stadhuis van Bremen. Het stadhuis en het standbeeld "Roland" worden vermeld op de lijst van UNESCO Wereld erfgoed. 

Het standbeeld "Roland".  Er staan twee standbeelden aan de westzijde van het stadhuis. De ene is het standbeeld Bremen Roland, de beschermer van de stad Bremen. Het andere beeld zijn "Die Stadtmusikanten". Het beeld bestaat uit de welbekende ezel, hond, kat en haan uit het sprookje van de gebroeders Grimm.

De stad Bremen

bremen

Bremen is een stad van contrasten! De stad bruist door haar vele facetten van cultuur en de bijzondere architectuur van de stad. Als u graag op pad gaat en veel wandelt dan zult u genieten van een bezoek aan Bremen. Bremen is een plaats die bij uitstek geschikt is om even tot rust te komen.