Bremen

Bremen is een stad van contrasten! De stad bruist door haar vele facetten van cultuur en de bijzondere architectuur van de stad. Als u graag op pad gaat en veel wandelt dan zult u genieten van een bezoek aan Bremen. Bremen is een plaats die bij uitstek geschikt is om even tot rust te komen. Bemen is een stad om te bezichtigen en om u heen te kijken.

De stad Bremen is een Hanzestad in het noordwesten van Duitsland. Het is een commerciële en industriële stad met een belangrijke haven aan de rivier de Weser. Bremen is de tweede stad in Noord-Duitsland en tiende van heel Duitsland .

Bremen is een vriendelijke, culturele en industriele Duitse stad. Het is het stedelijke hoogtepunt van Duitsland. Naast Bremen zijn ook de haven "Bremerhaven" en de kunstenaarskolonie "Worpswedde" de moeite van het bezoeken waard. 

Ieder jaar is er in de laatste twee weken van oktober de Bremer Freimarkt. Dit is een van 's werelds oudste festival. Daarnaast is Bremen gastheer van vele grote andere feesten zoals de jaarlijkse Techno parade en het sportevenement de "bremer 6 tage rennnen".

Photo by Michel Kramer

Böttcherstrasse

De Böttcherstrasse te Bremen werd gebouwd in de jaren twintig van de vorige eeuw. Deze fascinerende 110 meter lange straat staat vol met prachtige authentieke huizen, winkels, restaurants en musea.

De naam Böttcherstrasse is afgeleid van de kuipers (botermakers) die vroeger woonden en werkten in de straat. Vandaag de dag is het kleine straatje de thuisbasis van kunstenaars en ambachtelijke winkels en ateliers.

Aan het begin van de 20e eeuw werd de straat opgekocht. Het was destijds een gebied met veel vervallen huizen. De straat werd in het geheel herbouwd en dit resulteertde in een uitzonderlijke creatie van architectonische pracht. Met de hulp van architecten Bernhard Hoetger , Eduard Schotland en Alfred Runge werd de straat een hoogtepunt van de stad Bremen. De straat is een een mengsel van art deco en gemetselde stijlen van een uitzonderlijke charme.

Image by Allie Caulfield

Stadtkirche Bremen

De Stadtkirche maakt onderdeel uit  van de vele bezienswaardigheden op de Jever. De kerk is verbonden met Fräulein Maria, de laatste van Jever's stamhoofden. De Stadskerk is de meest bijzondere van de bezienswaardigheden. 

De stadtkirche Bremen zelf is ooit bezweken door een brand en werd herbouwd in een modernere stijl. 

Image by Roger Wollstadt 

Gerhard Marcks Haus

Gerhard Marcks (1889-1981) is  de man die verantwoordelijk is voor het beroemde Stadtmusikanten beeld op de Markt van Bremen. Marcks is een van Duitsland’s grootste en meest bekende beeldhouwers. Hij werd geboren in Berlijn en was een van de kunstenaars die door de Nazi's in de jaren 1930 veroordeeld werd voor het maken van verboden kunst. 

In 1966 bracht hij veel van zijn werk naar Bremen en het grootste deel daarvan vinden we terug in dit  museum met exposities van zijn eigen werken. 

Naast de werken van Gerhard Marcks vinden we in het museum meerdere tentoonstellingen terug van moderne en hedendaagse beeldhouwers.

 

Klimahaus Bremerhaven 8 ° Ost

Het Klimahaus Bremerhaven 8 ° Ost te Bremen richt zich met name op kinderen, maar ook volwassenen zullen zich er prima vermaken. Het museum biedt een reis rond de wereld langs de 8ste graar oosterlengte. Dit betekend dat je te maken hebt met landen als Zwitserland, Italië, Niger, Kameroen, Antarctica, Samoa , Alaska en natuurlijk Duitsland. 

Het museum en de tentoonstellingen hebben vooral een educatief aspect en zijn erg gericht op kinderen, maar zijn ook leuk voor volwassenen. De temperaturen in het museum stijgen en dalen aan de hand van het land waarin u zich bevind. Zo is het in Nigeria behoorlijk zweten, maar hebben we in Antartica te maken met een snijdige kou. Daarnaast is het natuurlijk altijd verstandige om stevige  schoenen aan te doen als je rondloopt in de Zwitserse alpen. 

 

Ostfriesisches Landesmuseum

Het Ostfriesisches Landesmuseum heeft een interessante en gevarieerde collectie over thema's van de lokale geschiedenis en het leven in de regio Bremen

Het is daarnaast mooi om te zien dat het Ostfriesisches Landesmuseum een galerie heeft waarin men de focus legt op Nederlandse kunstenaars. Dit komt doordat in de 16de eeuw een groot aantal protestantse Nederlanders naar Emden zijn gevlucht om te ontsnappen aan de religieuze vervolging in het door Spanje geregeerde Nederland.

Lees meer: Ostfriesisches Landesmuseum

Deutsches Auswandererhaus

In het Deutsches Auswandererhaus (Duitse Emigrantenhuis)  vinden we Duitsland’s grootste tentoonstelling over emigratie. We krijgen een indruk van hoe er miljoenen Duitsers vanuit Bremen besloten het geluk elders te zoeken. De tentoonstelling geeft een indruk van de negentiende en twintigste eeuw toen er miljoenen Duisters besloten om te emigreren naar de Verenigde Staten.

Lees meer: Deutsches Auswandererhaus

Ubersee Museum Bremen

In 80 minuten de aarde rond! Het ubersee museum laat alles zien. Afrikaanse kunst, dieren en planten van over de hele wereld. Ontdek in het museum de veelzijdigheid van andere gebieden. 

Als u geinteresseerd bent in verre continenten, reizigers en verhalen dan is het Ubersee Museum een leuke museum voor een dagje uit. Reeds 100 jaar geleden presenteerde het Volkenkundig Museum Bremen de tentoonstelling  "De wereld onder een dak " in het Ubersee museum. Met  zijn moderne vormen en manier van presentatie blijft het tot op de dag van vandaag een uniek museum. 

De unieke collectie bestaande uit een combinatie van volkeren, de handelswaar en de natuurlijke historie is een bijzondere ervaring. Hier kunt u uzelf onderdompelen in verre continenten en ontdekt u de fascinerende culturele en natuurlijke ruimtes met unieke voorwerpen uit de hele wereld. Ook is er een speciale afdeling met dieren en echte planten. 

Het Ubersee museum is een ervaring voor volwassenen en kinderen en het prikkelt de zintuigen. 

 

 

Havenmuseum Bremen

Bremen van zeehaven tot zeestad

In het havenmuseum Bremen ervaart u de 120 jaar geschiedenis van de haven van Bremen. Door het biografische verhaal worden relaties en gebeurtenissen levendig in beeld gebracht door kleine, maar ook grote verhalen.

Het Havenmuseum Bremen is echter meer dan alleen een plek van herinnering. Het is onderdeel van de veranderende zeestad Bremen en begeleidt de stedenbouwkundige ontwikkelingen die een gevolg zijn van de Bremer havenindustrie en de constante verandering en vooruitgang die dat met zich meebrengt.

Het Havenmuseum Bremen biedt informatieve excursies aan. De gidsen van het museum begeleiden u laten het verleden, heden en de toekomst van de haven van Bremen zien.

Het Havenmuseum Bremen biedt vermaak voor mensen van alle leeftijden. Er wordt speciale aandacht besteed aan kinderen en jongeren doormiddel van activiteiten. Dit allemaal onder het principe van " leren door te ontdekken ". Daarnaast worden er schilderachtige rondleidingen en lezingen gegeven over de haven.

Het Havenmuseum heeft geen eigen collectie, maar biedt kunstenaars uit het noordwesten van Duitsland de gelegenheid om werk te laten zien. 

 

Focke Museum

Het Bremer museum voor Kunst en Cultuurgeschiedenis

Omgeven door een groot park liggen vier historische gebouwen, het moderne hoofdgebouw en de onlangs opgerichte toonzaal. In deze gebouwen vinden we permanente collecties die de  lokale geschiedenis van Bremen weergeven. Dit speciale programma wordt voortdurend bijgewerkt met onderwerpen die betrekking hebben op de lokale geschiedenis op het gebied van kunst, design, fotografie en kunst.

Lees meer: Focke Museum

Museen Böttcherstraße

Het pittoreske Böttcherstraße in het hart van de Hanzestad Bremen staat bekend om haar sierlijke bakstenen architectuur. De Böttcherstraße Musea zijn daarin het architectonische en culturele hoogtepunt van het Böttcherstraße ensemble. Zij omvatten het Ludwig Roselius Museum , een 16e - eeuwse huis (een typisch voorbeeld van het oude Bremen) en het Paula Modersohn - Becker Museum, dat werd ontworpen door de kunstenaar en architect Bernhard Hoetger.

Het Paula Modersohn - Becker Museum

Het Paula Modersohn - Becker Museum was het eerste museum in de wereld dat werd gewijd aan het werk van een vrouwelijke schilder. De meesterwerken die er zijn tentoongesteld illustreren de kunstenaar als een pionier van de moderne schilderkunst. 

Het museumgebouw werd opgericht in opdracht van de zakenman Ludwig Roselius , die een aanzienlijke verzameling van Paula Modersohn - Becker's werk in handen had. Er werd een uniek gebouw ontworpen, dat wordt beschouwd als een van de belangrijkste voorbeelden van de expressionistische architectuur in Duitsland. Het werd in 1927 geopend als museum. 

Vandaag de dag vinden we in het museum een overzicht van elke fase van het oeuvre van de kunstenaar. Het museum huisvest ook de meest uitgebreide collectie werken van Bernhard Hoetgers.

Ludwig Roselius Museum

Het Roselius House is het historische centrum van de Böttcherstraße. Het werd in 1588 geheel in renaissancestijl gebouwd. Ludwig Roselius , de uitvinder van cafeïnevrije koffie kocht het gebouw in 1902.

In 1928 opende hij de Ludwig Roselius Museum en daarmee verleende hij het publiek toegang tot zijn waardevolle collectie van Noord-Europese schone en decoratieve kunsten. Vandaag de dag wordt de collectie nog steeds ingericht aan de hand van het gedachtengoed van Roselius,  met prachtige meubels, tapijten, behang en decoratieve kunst. 

Gezamenlijk roept het museum de sfeer op van het leven in de middenklasse van Noord-Duitse huishoudens. De kunstwerken die er worden tentongesteld nodigen bezoekers uit om te beginnen aan een reis door de middeleeuwen, renaissance en barok. 

Hoogtepunten van de collectie zijn de beelden, waaronder werken van Tilmann Riemenschneider en een groep van middeleeuwse altaarstukken. De historische zilveren schatkist van Riga Compagnie der Schwarzen Haupter ( Broederschap van mee-eters ) is in permanente bruikleen aan het museum sinds 1987.

 

Museum Weserburg

Museum Weserburg Bremen is een van de grootste musea in Duitsland met een internationale reputatie op het gebied van moderne kunst. Het museum is gelegen in het midden van de rivier de Weser, in het hart van de Bremen

In het museum Weserburg worden voortdurend wisselende tentoonstellingen van beroemde prive-collecties en speciale tentoonstellingen getoond. Deze tentoonstellingen gaan van dynamische ontwikkeling van de moderne kunst uit de jaren zestig tot het heden. 

Daarnaast vinden we er een ondersteunend programma dat bestaat uit wekelijkse rondleidingen, concerten, lezingen, performances, gesprekken met kunstenaars en filmvoorstellingen. Dit alles maakt het museum Weserburg een van de levendigste plekken in de stad Bremen.

De individuele passie van de particuliere verzamelaar wordt gecombineerd met het wetenschappelijke aspect van het museum. De bijzondere sfeer van het historische gebouw draagt daar zeker aan bij. In een indrukwekkende rondleiding langs kunsthistorische ontwikkelingen. De aantrekkingskracht ligt in de interactie tussen de individuele particuliere collecties. 

De oude pakhuizen van museum Weserburg kunnen terugkijken op een bewogen geschiedenis. Voordat kunst nam zijn intrek in het gebouw huisvestte er een tabaksfabriek en later de Schilling koffiebranderij faciliteit.

 

Sinds het museum in 1991haar deuren opende, heeft museum Weserburg kunst gepresenteerd vanuit een aantal Europese particuliere collecties. In tegenstelling tot de openbare instellingen zijn particuliere verzamelaars alleen toegewijd aan hun eigen voorkeuren. Hierdoor zijn er collecties gemaakt met een onmiskenbaar eigen karakter. 

 

Kunsthalle Bremen

Op slechts een paar minuten lopen van de Grote Markt van Bremen vinden we de Kunsthalle Bremen. Het is een van de meest vooraanstaande kunst-en culturele instellingen uit Bremen en de impact ervan reikt tot ver buiten de regio.

Het museum ligt dicht bij de oude binnenstad van Bremen op de zogeheten"Cultuur Mijl". De Kunsthalle werd gebouwd in 1849 en is meerdere malen tot in 2011 uitgebreid. 

Lees meer: Kunsthalle Bremen

Sportief Bremen

Bremen biedt vele mogelijkheden om te sporten of te spelen.

Fietsen is veruit de meest populaire sport in Bremen. Van alle grote Duitse steden heeft Bremen de meeste fietspaden. Ontdek ook de vele meren rond de stad Bremen. In de zomer bieden ze verkoeling en niets is lekkerder dan een duik in de natuur. Daarnaast vinden we in de stad vele sauna's en spa's om een welverdiende pauze te nemen !

Professionele sport in Bremen.

Als je liever kijkt naar sport dan ken je Bremen natuurlijk bekend om de voetbalclub "Werder Bremen". Ieder weekend trekt de voetbalclub Werder Bremen meer dan 42.000 toeschouwers naar het stadion. Daarnaast organiseert de stad de zesdaagse, een groot wielerevenement.

Actief in Bremen

Bremen is een stad om lekker actief bezig te zijn. Natuurlijk biedt Bremen volop mogelijkheden om te fietsen, wandelen of paard te rijden midden in de natuur. Wil je nog actiever bezig zijn, dan ben je welkom op één van de vele sportcentra. Er is een grote keuze aan zwembaden, tennisbanen en golfbanen. Daarnaast kun je in Bremen zelf het hele jaar door klimmen, skiën en schaatsen!

Festivals in Bremen

Rond Bremen vinden we veel natuur. We vinden er tal van populaire bestemmingen om te genieten van de vele recreatieve activiteiten die er worden georganiseerd.

Bremen is een stad voor jong en oud. De vele parken en meren bieden plezier voor mensen van alle leeftijden. Denk bijvoorbeeld aan de vele activiteiten die er worden georganiseerd in de zomer. In het Bürgerpark wordt het Shakespeare in the Park festival georganiseerd en in het Knoopspark wordt ieder jaar Summer in Lesmona georganiseerd. Tijdens dit festival staat alles in het teken van Klassieke muziek.

Het Maritiem Festival gehouden in de haven Vegesack is vrij bekend. Centraal tijdens dit festival staan traditionele zeemansliederen. Maar daarnaast zijn er natuurlijk tal van rock bands voor de echte festivalganger.

Het Universum Bremen

Wetenschap en avontuur in het Universum Bremen. Beleef een tornado van dichtbij , spring over je eigen schaduw, voel het geluid trillen afkomstig van een enorme gong. In het Universum Bremen mag je aanraken, uitproberen en experimenteren. Het universum heeft ongeveer 300 interactieve activiteiten te bieden.

Het Universum Bremen bestaat uit drie verschillende onderdelen. Het Science center, het Entdecker(ontdekkers) park en de Schaubox (theater/shows).
In het Science Center verkennen bezoekers de mensheid , de aarde en de kosmos. In het EntdeckerPark kunnen we kijken naar 25 bezienswaardigheden allemaal gericht op "beweging". Daarnaast vind je er bijna 30 experimenten gericht op weer en wind.

In de SchauBox worden jaarlijkse tijdelijke tentoonstellingen gehouden. Daarnaast worden er spannende science shows, lezingen en wetenschap theatervoorstellingen georganiseerd.

Messe Bremen

De Messe Bremen is het centrum voor vakbeurzen, congressen en evenementen. In de Messe Bremen vinden we 40.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte onder een dak in het hart van het stadscentrum van Bremen.

In de Messe Bremen worden niet alleen beurzen en conferenties georganiseerd. In het conferentiecentrum vinden we ook een eersteklas hotel. Omdat de Messe Bremen in het centrum van de stad ligt is er veel te doen binnen handbereik van het beursterrein of uw hotel. Deze mate van flexibiliteit en veelzijdigheid is precies waarom er zoveel georganiseerd wordt in de Messe.

Naast beurzen en conferenties worden er namelijk tal van evenementen georganiseerd, denk aan muziekconcerten, tentoonstellingen, markten en shows.

Brouwerij Beck

Het wereldbekende Beck bier vinden we terug in de stad Bremen. In Duitsland zelf vinden we zo’n 1200 brouwerijen. De helft daarvan zijn te vinden in Beieren. De stad Bremen heeft echter haar eigen brouwerij.

In de brouwerij kunt u zien hoe het bier wordt gemaakt en wat daar allemaal bij komt kijken. 

Het Viertel (trendy Bremen)

In het ' Viertel ' gebied te Bremen vinden we tal van trendy activiteiten. Het gebied staat bekend als de 'Viertel' en het herbergt een hele reeks van interessante winkels. Daarnaast vinden we er ook tal van cafes waar je gezellig even een kopje koffie kunt drinken.

In het Viertel vinden we ook het Goethe theater. In dit theater worden zowel traditionele als moderne toneelstukken gespeeld. Als je niet precies weet wat je moet doen tijdens een bezoek aan de stad Bremen dan is een bezoekje aan het Viertel zeker de moeite waard. Je vindt het vlak bij het centrum van de stad dus je bent er zo.

Picture by Klaus Nahr

Cultuur in Bremen

Geniet van cultureel Bremen

Theater, muziek op schilderkunst. Bremen heeft het allemaal. Het zijn slechts een paar van de culturele zaken die je kunt ontdekken in de stad Bremen.

Volg ook vooral de rivier af naar het gebied Weser - Welten en ontdek de vele attracties, legenden en tradities die de geschiedenis van de stad zo mooi weergeven.

Lagerhaus Bremen

Het Lagerhaus is een van de vele culturele centra van de stad Bremen. Het is van oorsprong een pakhuis dat na verwaarlozing werd gekraakt door jonge revolutionairen in de jaren 1970. Hierna is het uitgegroeid tot een cultureel centrum. 

We vinden er tegenwoordig een cafe en een disco. Daarnaast worden er regelmatig concerten en tentoonstellingen georganiseerd.

 

Natuur in Bremen

Bremen is een stad vol natuur en parken! Er zijn in Bremen ongeveer 1200 parken. Ze zijn er in alle formaten, van groot tot klein. Genoeg om even lekker te ontspannen. Bremen is de op 1 na groenste stad van Duitsland. Gezien de grootte van de stad moeten we dit benoemen als een bijzonder indrukwekkende prestatie. U vindt er genoeg natuur voor wandeltochten, lange fietstochten om heerlijk te relaxen in de frisse buitenlucht.

Natuur in Bremen

Bremen is een stad vol natuur en parken! Er zijn in Bremen ongeveer 1200 parken. Ze zijn er in alle formaten, van groot tot klein. Genoeg om even lekker te ontspannen. Bremen is de op 1 na groenste stad van Duitsland. Gezien de grootte van de stad moeten we dit benoemen als een bijzonder indrukwekkende prestatie. U vindt er genoeg natuur voor wandeltochten, lange fietstochten om heerlijk te relaxen in de frisse buitenlucht.

Fietsen in Bremen

Omdat er genoeg groen is in de stad Bremen is het een heerlijke plaats om te fietsen. Er is meer dan 2800 hectare aan groene ruimte in de stad. Elke buurt heeft zijn eigen groene oase van rust. In die zin kunnen we Bremen dus zien als een van de betere Duitse plaatsen om heerlijk te ontspannen. Het is de reden waarom fietstochten zo populair zijn in Bremen. Ook de Noordzee is vlakbij.

Al fietsend zult u ontdekken dat Bremen een prachtige stad is. Prachtige huizen en net buiten de stad vindt u een prachtig uitzicht over het eindeloze platteland. In de Pauliner Marsh kunt u fietsen over comfortabele fietspaden en dit gebied is dan ook zeer de moeite waard om eens te bezoeken.

Burgerpark Bremen

Het burgerpark Bremen is het openbare park in Bremen en een van de meest populaire attracties van de stad. Het park is aangelegd in de negentiende eeuw en dit zien we nog steeds terug in artistieke creaties in het park.

Dit maakt een bezoek aan het Burgerpark Bremen zeer de moeite waard. Kijk en geniet van de vele bruggen, banken en monumenten die je een indruk geven van Bremen in de negentiende eeuw.

Het park staat midden in de stad, maar je waant je er op het platteland.

EntdeckerPark (Universum Bremen)

Het EntdeckerPark in het Universum Bremen is de poort naar de buitenwereld. Met een oppervlakte van 5000 vierkante meter, het is een park vol met verschillende opvattingen en contrasten. De verschillende exposities , landschapselementen en vegetatie vormen samen het kader voor een wetenschappelijk avontuurlijk landschap.

Het thema van het EntdeckerPark te Bremen is beweging . Gedurende ons hele leven leren we de bewegingen van ons lichaam te oefenen. Als kinderen is dit de manier waarop we ons in eerste instantie vertrouwd te maken met ons lichaam. Als volwassenen leren we onze lichamen te gebruiken voor werk en sportieve activiteiten. En op oudere leeftijd proberen we ons lichaam actief te houden voor zo lang mogelijk.

In het EntdeckerPark , kunnen bezoekers de coördinatie en vaardigheden van hun lichaam testen op bijvoorbeeld de "maanspringer", op de klimmuur of in de kruip tunnel.

Winkelen in Bremen

Winkelen in Bremen is verrassend veelzijdig. Je vindt in de duitse stad leuke kleine winkeltjes waar je heerlijk kunt snuffelen. Denk aan leuke antiek- en curiosa zaken, maar ook aan unieke speelgoedwinkels, bakkerijen en natuurlijk de vele boetiekjes  met de laatste fashion. 

Naast de vele kleine winkeltjes die Bremen rijk is vind je in Bremen ook een aantal grote winkelcentra met bekende en vooral verrassende winkels.

Winkelen in de Böttcherstraße

Wandel en winkelen in een middeleeuwse ambiance. In een van de bekendste straten van Bremen, de Böttcherstraße waan je je heel even in de middeleeuwen. In deze bijzondere straat kun je heerlijk wandelen en je vergapen aan de prachtige gebouwen. De Böttcherstraße is iets meer dan honderd meter lang en is de verbining tussen het centrum van Bremen en de Weser markt. De weg werd gebouwd in de jaren twintig van de vorige eeuw en je vindt er onder andere het Becker museum. 

Daarnaast is de Böttcherstraße rijk aan winkels. Je vindt er vooral veel bijzondereen exclusieve winkeltjes. Denk aan uitzonderlijke mode, souvenirs, ambachtelijke en leuke kadowinkels. Naast de winkels kan je er ook even lekker relaxen op een terrasje of een drankje doen in de leuke cafe's.  

Image by Allie Caulfield

 

Sogestrasse Bremen

Sogestrasse is de grootste en meest belangrijkste winkelstraat in Bremen. Vroeger werd de straat gebruikt door varkensboeren. Het was de route die werd gebruikt om bij de slagerijen te komen.

Tegenwoordig staat de straat vol met leuke winkels. Je vindt er met name de grootte mainstream winkelketens. Historisch boeren gebruikt om hun varkens op deze weg naar het water kant waar de slachthuizen waar zich leiden.

Eten en drinken in Bremen

Bremen is een leuke stad om lekker uit eten te gaan. Er is een groot aanbod aan restaurants, café's en snackbars. Daarnaast zijn er gezellige cafés, bars, koffie- en theehuizen. Bovendien bevinden zich zeker in de binnensteden diverse lunchrooms, waar je even een winkeldag plezierig kunt onderbreken. 

 

Restaurant Schröters

Het restaurant Schröters bestaat 20 jaar. Verwen uzelf met een mix van de mediterrane en nieuwe Duitse keuken. Restaurant Schröters te Bremen staat bekend als een kieskeurig restaurant. Zelf noemen ze dit echter "kwaliteit en liefde voor het eten".

Er is een oud gezegde onder chef-koks. Elk gerecht dat we bereiden is slechts zo goed als het slechtste ingrediënt. Daarom hechten ze in Schröters veel belang aan verse en kwalitatief hoogwaardige producten. 


Dezelfde zorgvuldigheid vinden we terug in alle andere gebieden van het restaurant " Schröter 's Body & Soul ". Denk aan de bereiding van de gerechten , de samenstelling van de menu's, de service, de professionaliteit en de vriendelijkheid van het personeel. 

Restaurant Casa

Comfortabel dineren bij Restaurant Casa te Bremen. U vindt het restaurantje Casa net ten zuiden van het centrum van Bremen. U kunt er genieten van een stimulerende en comfortabele sfeer met goed eten en goede drankjes. 

Het menu biedt onder andere, een speciale selectie van mediterrane Grill en BBQ specialiteiten. Altijd worden de meest verse en meest delicate producten geserveerd en kwaliteit staat voorop. Daarnaast biedt het restaurant tal van seizoensgebonden bijgerechten. Erg leuk! 

Restaurant Luv

Welkom bij Restaurant Luv.

Restaurant Luv is een cafe / restaurant/ Bar / lounge te Bremen. Sinds de komst van restaurant Luv waait er een frisse wind waait door het uitgaansleven van de stad Bremen. "Luv 'is wat de zeilers de loefzijde noemen en het is tevens de naam van ons restaurant. Het restaurant verwent ons met creatieve variaties waarin we kunnen kiezen voor traditionele Duitse gerechten en moderne recepten. U kunt er terecht voor typische maritieme gerechten en exotische specialiteiten. Daarnaast is het restaurant niet al te duur. 

Paulaner An der Slachte

Wees welkom bij restaurant Paulaner An der Slachte in Bremen.

Sinds 1998 maakt de taverne Paulaner An der Slachte onderdeel uit van de stad Bremen. Iedereen die bekend is met de Beierse biergarten cultuur kan hier gerust naar toe gaan. In het restaurant leeft men volgens het motto " leven en laten leven ". Het is een restaurant met een bijzonder fris comfort en natuurlijk de echte Beierse Paulaner bieren.  

Daarnaast biedt het restaurant een veelzijdige menu met specialiteiten uit het noorden en zuiden van Duitsland. Er worden gerechten geserveerd voor de grote en de kleine eter. De dagelijks wisselende gerechten en de populaire Paulaner seizoen aanbiedingen laten niets te wensen over. 


Direct gelegen aan de Weser , is restaurant Paulaner an der Slachte een uitstekend adres voor een biertje en een Diner.

Bolero

Mexicaans eten doe je in de Bolero te Bremen. 

Al 20 jaar bestaat het succesvolle en populaire mexicaanse restaurant Bolero. Het restaurant straalt enthousiasme en liefde uit voor de gasten van alle leeftijden. Je kunt er verfijnde cocktails drinken en genieten van de mexicaanse-mediterrane keuken. Een bezoek aan de Bolero is als een bezoek aan een tweede woonkamer. In het typische restaurant Bolero hangt een uitstekende sfeer, je kunt er praten, lachen en natuurlijk is het eten heerlijk.

Lees meer: Bolero

De fontein van de zeven luie broers

De fontein van de zeven luie broers van Bernhard Hoetger is gebaseerd op een lokale legende. De legende vertelt het verhaal van de zonen van een Bremer boer die niet exact bekend stonden als zijnde harde werkers.

Omdat zij geen werk in Bremen konden vinden, trokken zij er op uit en verkenden de wereld. Enkele jaren later, keerden ze terug naar Bremen met een schat aan kennis en ervaring en begonnen te werken in de buurt van hun vader. Ze groeven sloten om de velden uit te laten lekken en ze bouwden een dijk langs de rivier de Weser om overstromingen te voorkomen. Ze bouwden ook de weg en bouwden de huizen ernaast.

Omdat het moeilijk te geloven was dat de zeven luie broers zo veranderd konden zijn bleven de inwoners van Bremen een klein beetje met minachting naar de broers kijken. Men zei de broers zijn gewoon te lui om hun voeten vuil te maken tijdens het werken in de modderige velden.

Nu, jaren later weten we dat de zeven luie broers niet lui waren, maar eigenlijk heel slim. De fontein op de binnenplaats van het Paula Modersohn Becker House in Böttcherstrasse beeld de broers uit. Als u goed kijkt naar de gevels van de Sieben Faulen Haus ( Seven Lazy Brothers House ) ziet u de ijverige broer vanaf boven trots naar ze kijken.

 

De molen op de muur van Bremen

Het eerste wat je ziet als je wandelt vanhet centraal station naar het centrum van de stad Bremen is de molen in het Wallanlagen Park. Het park is een geweldige plek om te wandelen of om gewoon lekker te ontspannen en te relaxen.

De molen is open voor het publiek en herbergt ook een restaurant ook.

Een paar eeuwen geleden vestigde de familie Müller zich op een kleine heuvel en bouwde de molen. De molen werd gebouwd in 1699 door Moritz Meier.

Meer dan 100 jaar was het stil rond de molen In 1832 brandde de molen echter af. Er werd een nieuwe molen gebouwd op de dezelfde plaats. Door de jaren heen werd het echter weer stil rond de molen omdat windmolens minder rendabel werden. Dit omdat stoom aangedreven machines sneller en goedkoper meel kunnen malen.

In 1997 werd de molen gerestaureerd uitgebouwd tot koffiemolen. Vandaag de dag wordt er niet meer gemalen, maar kunt u er terecht voor een kopje koffie.

Image by Suzana_K

Het Gildehuis van Bremen

Het Gildehuis van Bremen is minder bekend, maar prachtig gebouw op het marktplein van Bremen.

Het huis werd in het verleden gebruikt en gebouwd door enkele vooraanstaande handelaren. Het gebouw wordt nu gebruikt door de kamer van koophandel. Het Gildehuis is gebouwd in 1537-1538 in de Vlaamse renaissancestijl door Johann den Buschener. Wie ooit Vlaanderen heeft bezocht zal de stijl kunnen herkennen.

Tijdens de renovatie van de voorkant van het gebouw met uitzicht op de markt werd het wapen van de kooplieden toegevoegd, naast het wapen van de stad Bremen. Dit toont de rijkdom van de kooplieden van de stad Bremen in die tijd. Onder het wapen zien we het het motto van de kooplieden; "Buten un Binnen, wagen un Winnen".

Het Gildehuis werd platgebrand op 6 oktober 1944., maar weer opgebouwd in 1956 voltooid. De enige uitzondering op het origineel zijn de dakkapellen op de gevel met uitzicht op het marktplein. Verder werd de buitenkant geheel herbouwd in de oorspronkelijke stijl. 

Het oude stadsdeel Schnoor

Het stadsdeel Schnoor is de oudste wijk van Bremen en een voormalig centrum van de economische activiteiten. Er zijn vele leuke en mooie huizen en winkels. In de wijk Schnoor zie je de 

Schnoor is de naam van een straat in het oudste deel van de stad Bremen en ook de naam voor de oudste wijk zelf. De wijk dankt zijn naam aan de handel van weleer. De kleine straatjes tussen de huizen worden vaak geassocieerd met beroepen en voorwerpen uit het verleden. Zo is er bijvoorbeeld een regio waar kabels en ankerkettingen werden gemaakt.

Een van de beroemdste huizen die bewaard is gebleven in zijn oorspronkelijke staat is het Schifferhaus in de straat van Stavendamm. Een ander historisch gebouw is de Landherrnamt. Daarnaast vinden we er het klooster van Saint Birgitta. Dit is een klein klooster dat is opgericht in oktober 2002.

In de wijk Schnoor staat ook  St. John's Church, een monumentaal gebouw met een geschiedenis die teruggaat tot in de 14e eeuw.

Picture by Klaus Nahr

Stadhuis van Bremen

Het stadhuis van Bremen is een van de mooiste van Europa. Het gebouw is opgenomen op de UNESCO World erfgoed lijst. Het stadhuis is in de vijftiende eeuw gebouwd en wordt gezien als een belangrijke weergave van de rijkdom en de vrijheid van de stad in die tijd. Er worden rondleidingen gegeven in het stadhuis. De zalen zijn mooi gedecoreerd. De meest imponerende ruimten is de grootte hal.

Lees meer: Stadhuis van Bremen

Bezienswaardigheden in Bremen

Bremen is een stad die rijk is aan cultuur en er zijn enkele hele bijzondere bezienswaardigheden te vinden in deze mooie stad. De vele bezienswaardigheden en monumenten zorgen voor een sfeervol geheel. Mooie bezienswaardigheden zoals de vele oude kerken maken Bremen tot een unieke citytrip.

Bekijk bijvoorbeeld het Gildehuis van Bremen op de markt van Bremen. Ook vind je daar de bekende Bremer stadsmuzikanten. Het oude stadsdeel Schoor is ook een bijzondere belevenis.

 

De badhuizen van Stavendamm

alt text

Stavendamm staat bekend om zijn badhuizen. We vinden Stavendamm langs de rivier en aangrenzend aan de Bremer wijk Schoor. De nabijheid van de rivier was de reden voor de bouw van badhuizen in de wijk Schnoor. De Badhuizen vestigden zich vooral op Stavendamm. Staven staat voor verwarmde ruimte en het is afkomstig van het Engels woord "kachel".

Het grootste bad huis behoorde toe aan de aartsbisschop. Een kleine fontein naast het badhuis, een kunstwerk van Jürgen Cominotto, laat zien hoe men destijds ontvangen werd. Op de fontein zien we een vrouw en een man in een bad.

Waar vroeger de badhuizen prominent aanwezig waren in deze wijk van Bremen is dit vandaag de dag niet meer het geval. We vinden er veel gezellige cafe's en restaurants.

Schloss Bremen

Schloss Bremen (het kasteel van Bremen) is een groot gebouw gebouwd in de veertiende eeuw.

Vandaag de dag vinden we in het paleis het Kulturhistorische Museum des Jeverlandes, een licht omleiden van cultureel-historisch museum met voorwerpen afkomstig uit het dagelijkse leven en de ambacht van de inwoners van Bremen

Het pièce de resistance is het prachtige audiëntiezaal uit 1560, met een gesneden, verzonken eikenhouten plafond van grote complexiteit. De Antwerpse beeldhouwer Cornelis Floris heeft het 80-vierkante-meter Renaissance meesterwerk gebouwd.

 

Schönebecker kasteel

In het noorden van de stad Bremen vinden we het prachtige Schönebecker kasteel. Het kasteel werd gebouwd in de 17e Eeuw door de laatste ridders. Later werd het kasteel doorgegeven voor bijna 250 jaar aan de adellijke familie van de Baron von der Borch. Vandaag de dag maakt het huis deel uit van de stad en is het kasteel de enige overlevende voormalige adellijke residentie van Bremen.

Lees meer: Schönebecker kasteel

Bremen

bremen

Hamburg

Bremen-duitsland

Dortmund

Dortmund

Keulen

Bremen-marktplatz